Hustá kořeněná kyselá polévka se zeleninou.
Postup
Sójové maso zalijeme vroucí vodou a necháme změknout.
Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme cibuli společně s na kolečka nakrájeným česnekem.
Potom přidáme lečo, krájená i pasírovaná rajčata a na kolečka nakrájené okurky. Přidat můžete také trošku vodu ze zavařených okurek.
Opepříme, osolíme a necháme cca 20 minut vařit.
Sójové maso si můžeš společně s oblíbeným kořením orestovat na pánvi, ale není nutné.
Sojové maso přidáme do polévky, zamícháme a můžeme podávat.
Na vrch můžete polévku ozdobit oblíbenými bylinkami nebo veganskou zakysanou smetanou (od značky Dr. Oetker). Polévka chutná skvěle s čerstvým nebo opečeným chlebem.
Ingredience
| zavařené lečo | 1 sklenice |
| cibule | 1 ks |
| sekaná rajčata v plechovce | 400 g |
| pasírovaná rajčata v plechovce | 500 g |
| rajčatový protlak | 50 g |
| Kyselé zavařené okurky | 5 ks |
| sojové maso | 1 balení |
| česnek | 2 stroužky |
| grilovaná zelenina koření | |
| sůl | |
| pepř | |
| cukr | |
| olej |
množství pro
4 osoby
doba přípravy