Rizoto s mletým nemasem a zeleninou.
Postup
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme mleté, osolíme, opepříme.
Přidáme červenou papriku, rajský protlak a nasypeme na to cca 2 hrnky mražené zeleniny. Podlijeme do půlky vodou.
Přidáme kostku bujonu, koření oregano nebo tymián.
Když se voda začne vařit přidáme 1,5 hrnku rýže, zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené a vaříme do změknutí rýže.
Můžeme posypat vegan sýrem, čerstvými klíčky nebo semínky seznamu.
Tip: Dobrý a cenově výhodný veganský sýr můžeš koupit v Penny. Mleté nemaso najdeš prodejnách Lidl nebo Tesco. Pokud ho neseženeš můžeš ho nahradit 1,5 balení tofu nakrájeného na kostičky.
Ingredience
| rýže | 1,5 hrnku |
| veganské mleté nemaso | cca 150 g |
| mražená zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice) | 2 hrnky |
| rajský protlak | 150 g |
| česnek | 2 stroužky |
| cibule | 1 ks |
| zeleninový bujón | 1 kostka |
| červená paprika koření | 2 lžičky |
| sůl | |
| pepř | |
| oregáno/tymián | |
| zeleninový bujón | 1 kostka |
množství pro
2 osoby
doba přípravy