Boloňské špagety se sojovým granulátem.
Postup
1.
Sójový granulát zalijeme horkou vodou a přidáme zeleninový bujón. Přiklopíme pokličkou a necháme 10 až 15 minut, aby změknul.
2.
Slejeme a vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli a česnek si nakrájíme a osmažíme na oleji.
3.
Poté přidáme sójový granulát, pasírovaná a krájená rajčata. Přidáme trochou vody, zeleninový bujón, sůl, pepř a koření na špagety. Celou směs vaříme přibližně 15 minut.
4.
Než bude směs hotová, dáme vařit špagety.
5.
Tip: Pokud doma máte servírujte s veganským sýrem a čerstvou bazalkou.
Ingredience
| sojový granulát | 1 sáček |
| krájená rajčata v plechovce | 400 g |
| pasírovaná rajčata | 500 g |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| zeleninový bujón | 2 kostky |
| koření na špagety | 1 balení |
| olej | |
| sůl | |
| pepř |
množství pro
5 osob
doba přípravy