Listový závin se špenátem a cizrnou.
Postup
V hrnci si začneme na oleji smažit cibulku. Hned jak zesklovatí přidáme špenát, sůl, pepř a celou paličku česneku. Vaříme dokud se nevypaří přebytečná voda.
Mezitím začneme rozehřívat troubu na 200°C.
Rozprostřeme si listová těsta a po částečném vychladnutí směsi ji dáme doprostřed těsta. Na jednu nohavici dáme nastrouhané tofu a na druhou cizrnu. Pořádně zabalíme, dáme na plech a pečeme na 200°C cca 20 minut. Pečení hlídejte, každá trouba peče jinak.
V půlce pečení můžeme potřít rostlinným mlékem a posypat sezamem.
Tip: Veganské listové těsto seženete skoro všude. Sledujte buď označení vegan a nebo pozorně pročtěte složení.
Ingredience
| listové těsto | 2 ks |
| čerstvý špenát | 1 balení |
| uzené tofu | 1 ks |
| cizrna | 400 g |
| česnek | 3 stroužky |
| cibule | 1 větší |
| olej | |
| sůl | |
| pepř |
množství pro
4 osoby
doba přípravy